Irina Roxana Vasile #CreativeDesigner
Bun găsit!
Eu sunt Irina Roxana Vasile și mă poți urmări pe:
@TikTok: https://www.tiktok.com/@irinaroxanav
@Instagram: https://www.instagram.com/decoramcudrag.ro/
Design-ul de interior este pasiunea mea de când mă știu. Aveam doar 5 ani când am început să mut lucruri de colo colo prin casă, chiar și piese de mobilier (eram creativă: mobila aceea grea, din lemn natural, o trăgeam de colo-colo cu un covor băgat cumva sub ea). Scopul meu era să le aranjez, să le dichisesc, pentru a avea cea mai bună stare când mă aflam în acea încăpere.
Ce mă definește? Dragostea pentru frumos, suținută de mult simțul practic. Prietenele mele râd de multe ori că prefer să investesc în piese pentru casă decât în obiecte vestimentare sau bijuterii scumpe. Eu mă bucur realmente de fiecare dată când fac asta. Și mereu găsesc relaxare în a mai amenaja câte un spațiu, oriunde m-aș afla.
Proiectele de amenajări interioare pe care le descoperi în acest loc sunt doar o parte din cele pe care le-am visat, creat și implementat cu tot dragul.
Vei observa în imaginile acestor amenajări că spațiile le-am surprins exact așa cum sunt ele vii, adică atunci când sunt locuite / folosite și nu doar aranjate pentru o sesiune de fotografii. Poate ar fi mai picture perfect dacă anumite ustensile de gătit, jucării sau alte obiecte nu ar apărea acolo, dar nici un spațiu folosit nu este atât de perfect ordonat și doar cu elemente de decor, cum ne-am obișnuit să le vedem în media (fie ea social media / online sau print).
Sunt mamă a trei copii minunați, de vârste diferite. Zilnic învăț de la ei și poate cele mai constante și importante două lecții sunt: bucuria de a fi prezent (aici și acum) și unicitatea care ne caracterizeză pe fiecare dintre noi.
Ce presupune un proiect de amenajare / design de interior?
-
Așa încep fiecare proiect de design, aflând:
-
cine este beneficiarul final al acelui spațiu? (Copilul, dacă este o cameră de copil, Cuplul, dacă este un spașiu dedicat cuplului, angajații, dacă este un spațiu de birouri, chiriașii, dacă este o locuiță creată spre a fi închiriată etc.)
-
cum anume este acea persoană (stilul de viață, momentul vieții, programul, hoby-urile, preferințele cromatice, de mobilier etc)
-
cum anume visează acea persoană să arate spațiul?
-
ce stare de spirit dorește să obțină diin acea amenajare?
2. Mai departe vin către beneficiar cu proiectul și îl ajustăm în funcție de ce simte efectiv, dacă altfel vede lucrurile etc.
3. Costul amenajării propriu-zise (compartimentare, materiale folosite, mobila, decorațiuni etc.) îl calculez și ajustez în funcție de designul stabilit și bugetul pe care-l are clientul.
4. La cererea clientului mă ocup și de:
-
comandarea / achiziționarea produselor agreate
-
managementul lucrării: al echipelor de lucru pentru interioare, sincronizarea echipelor cu mobilă și decorașiuni etc.
5. La final, vreau să ma bucur alături de client când îl văd și-l simt mulțumit și fericit în spațiul creat pentru el!
Starea de bine este în noi, mereu!
PS: Neuroștiința ne arată cât de important este să nu trăim în monotonie! Atâta timp cât schimbăm mereu câte ceva: drumul spre birou, aranjarea mobilei în spațiile folosite (acasă sau la birou), chiar și casa în care trăim, creierul nostru funcțoinează mult mai bine. Și starea noastră de spirit este una mai bună. Important este să fim în contact cu noi înșine, cu setul nostru de valori, cu principiile nostre, să fim autentici.